söndag 31 juli 2016

Att inte skriva vykort från Öland #torplife S06E39

 
Det är ju fel att tagga de här texterna från Öland med #torplife egentligen men det är en del av långsemestern och jag är snart tillbaka i Sörmland så det får gå. 
Vi har haft en mycket fin dag på södra Öland. Vi drog till sydligaste spetsen direkt efter frukost på shabby chic-paradiset Strandnära B&B i Stora frö. Där var ekorekomat, vitt trä, rep och detaljer i guld som gällde. 
På sydspetsen knallade vi uppför de 200 trappstegen (knappt) i Långe Jan, klapprade med svarta stenar vid havet, spanade in sälar och skrakar med tubkikare samt käkade stadig lunch på restaurang Fågel Blå. Det blåste men solen värmde och själen dansade av att kunna blicka ut över obruten havshorisont. 
 
Sedan drog vi till Seby läge och tog ett dopp (jag och storsonen, övriga bangade) vid en klassisk badpir anlagd på 1940-talet. 
Den lilla och mycket välskötta anrättningen (en gräsmatta, en flaggstång, ett dass och en pir) råkade till allas lycka också vara ett pokestop. 
 
Vidare till Kastlösa för övernattningsställen Som hemma. En B&B i form av några ministugor på en familjs tomt. Rent och trevligt. Middag åt vi återigen i Mörbylånga, på Lindas. Bra enkel mat och trevlig personal. Kan rekommenderas. Mätt på torget är också bra, ett ombyggt gatukök som nu är krog. 

Om jag orkar går jag upp tidigt imorgon för att springa en sväng innan vi avslutar denna tour med Eketorps fornborg. 

Hade tänkt skriva ett vykort idag. Fick sådan lust att skrivs för hand, men det blev inte av. Kanske imorgon. 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar