tisdag 8 mars 2016

Testar litet tangentbord för mobilen #blogg100

Min fru har f[tt ett tabgebbor nwe sr ett sådant där med minivariant, som är lätt att ta med sig.

Det var ingen lek att skriva med på grund av smått.

Men värt att träna sig på, på grund av bra att kunna skriva fort med enbart mobilen när det krävs.

Se bara neda, det går att få kläm på ganska fort.

Det är sjukt litet, och tangenterna å ocg ä sitter längst ut till höger som två extra små tangenter. Lika litet som det är,lika svårt är det att skriva på. Jag har aldrig lärt mig korrekt fingersättning men som de flesta andra som jobbar med att skriva så jobbar man upp en egen variant som gör att man skriver i alla fall 80 procent rätt. Med det här lilla tangentbordet var det mycket mycket svårt att få flyt till en början. Kanske inte för att just bokstäverna sitter på "fel ställe" utan för att övriga viktiga tangenter gör det, exempelvis mellanslag, komma, punk och enter.

Men trots detta, vad mycket snabbare det gär att skriva på mobilen med ett vettigt tangentbord. MEN! När det gäller att fånga intryck och citat i luften eller då du på stående fot måste göra en intervju då går det inte att förlita sig ens på ett sådant här litet tangentbord. Hur mobilt det än är krävs det att du sitter ner för att kunna använda det. Även om du kan skriva med en hand så krävs ett stöd. Det är nersida. Men för att snabbt skriva en artikel för publicering, kanske efter att du gjort de första stående anteckningarna och intervjuerna, dä kan det här vara ett alldels utmärkt hjälpmedel.

Ännu bättre är ju sådana varianter ned inbyggd hållare för mobilen, som förvandlar dina verktyg till en hemmabyggd variant av en Surface Pro-dator (fast sämre).

Märket på det tangentbord den här texten är skriven med (i appen Evernote) heter Oyama, är lätt lutat, 20,5 centimeter långt och 8,1 centimeter högt. En stor fördel jämfört med det Belkin-tangentbord jag har sedan tidigare är att det finns delete-tangent. Den saknas på Belkin. Det är inte förrän den saknas som du inser hur mycket du använder den.

Okej, over and out from the kitchen table.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar