onsdag 26 oktober 2011

Jag hittade räven död i vedboden


Det är något skumt med torpet som vi hyr i Sörmland. Första gången vi var där för att städa i våras hade någon varit inne på dass. Dörren var låst men någon hade flyttat på tunnorna. Det luktade fruktansvärt illa också. Jag lyfte på sittlocket och ryggade tillbaka. Där låg något hårigt. En grävling! En död grävling. Halvrutten och stinkande. Den hade kravlat sig in under väggen och dött där inne. Det blev ett riktigt projekt att få bort liket. Och lukten.

I höstas, när det var dags att stänga inför vintern, hände det igen. Jag gick ut för att hämta ved i boden och möttes av något hårigt. "Nej, inte en gång till", tänkte jag. Men där låg ett djur. En röd liten räv som lagt sig vid parasollets fot och dött.
Jag körde i väg den ut i skogen. Min tvåårige son tittade fascinerat. "Räv. Död", konstaterade han vist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar