måndag 15 juni 2015

Södertälje, Bathory, Stroke #torplife S05E04

Klockan halv elva i förmiddags var jag i Vasa utanför Södertälje.
En dryg timme senare satt jag på pendeln in mot Stockholm och klockan 15 var jag tillbaka på torpet igen.
Vissa dagar hinner man hur mycket som helst.
Jag gick visserligen upp tidigt men ändå.
Anledning till allt detta: Var tvungen att lämna bilen där i Vasa.

På SL-bussen mot Södertälje tågstation åkte jag genom Ronna och fick flashbacks från den där gången jag och en fotograf-praktikant jag inte minns namnet på blev skickade till Södertälje efter flera brandattentat mot stora livsmedelsbutiker.
Jag minns att vi var sena på bollen eftersom organisationen på DN Sthlm då var allt annat än snabbfotad. Dessutom fick jag köra bilen (vilket jag avskyr) då fotograf-praktikanten saknade körkort. Det blev hyfsat till slut ändå.

Well well nog om dåtiden. Trots allt åkande blev det en trevlig förmiddag idag. Pappa ryckte in som barnvakt så jag fick lite ensamtid. Lyssnade igenom Mattsson & Helins specialpod om Lisa Holm-fallet, nya Atlas Losing Grip och sedan Bathory för hela slanten på tåget och bussen tillbaka till landet.

Jag hann köpa några böcker också. Robert Putnams "Our Kids. The American dream in Crisis" till exempel. Jag har bara hunnit läsa några sidor men den verkar lovande.

Den här drabbande bloggposten har jag också läst idag. Den är skriven av Daniel, en av mina allra första vänner. Läs den! Både han och Siv (som jag känner stor tacksamhet gentemot efter alla måltider och övernattningar som hon och Jan-Erik bjudit mig på genom åren) är värda all uppmärksamhet.

Senare på kvällen går jag och tvillingarna en promenad i solnedgången. Vi går till grannen och hämtar vatten. Vi pratar om ditten och datten och de studsar fram, glada och spralliga och vi klappar hundar och hästar. 

<3 <3 <3 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar