söndag 1 mars 2015

Den bästa podanalysen av Borgczynski

Den senaste veckan har jag lyssnat på tre olika poddar som behandlat ämnet Anders Borg <3 Dominika Peczynski.

De två första är poddar om politik; Åsiktskorridoren och Det politiska spelet

Det blir inte särskilt intressant. Karin Pettersson och Daniel Swedin från Aftonbladets ledarredaktion samt Ulrika Schenström försöker  att göra något mer i Åsiktskorridoren än att bara gotta sig åt denna kärleksbomb, men det stannar vid ett försök.

Henrik Torehammar älskar Borgczynski och vill också väldigt gärna att det ska säga något om Nya Moderaterna. Dessvärre hänger Tomas Ramberg inte alls på utan försöker hela tiden säga samtalsämnet genom att gång på gång säga att det inte är relevant för politiska reportrar.

Efter att ha ovan nämnda poddar är jag beredd att hålla med. Ämnet är absolut intressant, men kanske inte politiskt intressant.

Jag håller fast vid den åsikten tills jag hör Liv Strömqvist och  Caroline Ringskog Ferrada Noli i En varg söker sin pod. 
De har inte ens politik som ingång på ämnet men lyckas ändå göra den mest tänkvärda kopplingen till politik.

Liv Strömqvist fokuserar på det Borg sagt i intervjun med Niclas Svensson, att Borg förklarar sitt nya förhållande och skilsmässan från sin hustru med orden "att det inte går att styra över livet och känslorna".

Som om Borg låter sig drivas av ödet. Som om livet inte går att styra. Som om han avskaffar individens fria vilja, resonerar Strömqvist och Ringskog Ferrada Noli. 
Ja lyssna själva på eminenta En varg söker sin pod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar